Годишно събрание – 2015

На 16.05.2015 година в Софийски университет се проведе Годишното събрание на „Марсианско общество – България“.

 

Събранието се проведе в зала 136 на Ректората от 13:00 до 16:00  при следния дневен ред:

1. Отчет на дейността през 2014 година

Хронологичен списък на дейността на МОБ може да се види тук.

2. Планове за 2015-2016 година

Обозримите планове за този период са да бъде издадено есето „Икономическата жизнеспособност на колонизацията на Марс“ под формата на книжка и тя да бъде разпространена до астрономически клубове/обсерватории/планетариуми, обществени и училищни библиотеки, подобно на картите на Марс. Ако желаете да направите дарение, можете да го направите тук.

3. Въпроси и коментари

В свободна дискусия бяха обсъдени разнообразни теми, свързани с космонавтиката в България и света, начини за популяризиране на дейността на „Марсианско общество – България“, начин на работа и поддържане на аквапонни системи (тук можете да видите запис на презентация от 2014 година; и информация на файлове).

Официално бе обявено, че всяко училище, което желае да получи един безплатен комплект карти за своята библиотека, може да го направи, като прояви интерес и се свърже с Марсианско общество чрез страницата за контакти (транспортът е за сметка на получателя).

Също така беше решено не по-рядко от веднъж в месеца да се правят виртуални срещи, където да се обсъждат бъдещи проекти от общ интерес.

 

Оставете коментар