Описание

„Марсианско общество – България“ желае да подари на всяко училище /включително частни училища, домашни ученици (хоумскулъри) и други образователни институции/ комплект карти на Марс.

Тъй като само училищата и университетите са повече от 2 500, трябва да направим голям тираж и в тази връзка събираме дарения. При дарение над 10 лв дарителят има право да получи, ако желае, по един комплект карти на Марс от първия тираж за всеки 10 лв дарение. В страницата Дарители можете да видите подробности.

Целта на проекта издадените за пръв път на български език карти на Марс да стигнат до всяко българско училище/университет/кооператив/семейства с домашни ученици. За тази цел са необходими около 2 500 лв.

Защо картите на Марс са важни и защо трябва да са във всяко училище?

Защото когато човек вижда нещо с очите си, е по-лесно да участва в него. Точните науки и инженерство (наричани на английски STEM) са основата на днешната и утрешната цивилизация.

По тази причина ние, от „Марсианско общество – България“, искаме да предоставим тези карти във всяко българско училище. Ако сте родител, помислете за децата си – в каква насока желаете те да се развиват. Ако сте ученици, можете да организирате събиране на пари във своя клас.

Какво е направило „Марсианско общество – България“ дотук за този проект? 

„Марсианско общество – България“ издири оригиналите на картите, свърза се със съставителя им и през 2012 година направи специализиран превод на български и печат на тези карти в оригиналния им мащаб и размер. Подробности можете да прочетете в страницата с историята на картите на Марс.

След като картите бяха отпечатани, направихме предложение до всички астрономически клубове/планетариуми/обсерватории и обществени библиотеки за по един безплатен комплект карти на Марс за техните посетители и читатели. В страницата Обществено достъпни карти можете да видите списък от такива библиотеки и астроорганизации, които са получили от тези безплатни карти.

 

Оставете коментар