Да помогнем на НАО-Рожен

НАО-Рожен (Национална астрономическа обсерватория-Рожен)  е най-големият астрономически комплекс в Югоизточна Европа и има нужда от помощ.

При необходим бюджет от 960 хиляди лева за 2012 година обсерваторията е получила 692 хиляди лева (информацията е директно от доц. д-р Таню Бонев в телефонен разговор от 23 окт. 2012 година).

Необходими са 250 хиляди лева. Да, има разлика спрямо разликата на горепосочените числа, но дефицитът е сведен до въпросните 250 хиляди лева благодарение на икономии, които Институтът по астрономия и НАО реализират.

Моля всеки посетител на сайта да помогне или да сподели с когото реши тази информация – постепенно тези пари биха се събрали.

Ясно е, че времената за всички са тежки, ясно е, че тази обсерватория е строена с оглед на други суми като финансиране, но обсерваториите в България остават едно от малкото места, където човек може на българска почва да се докосне до красотата на Вселената.

Дарения се приемат в следната банкова сметка:

4700 Смолян

Бул. „България“ – 56

IBAN: BG94TTBB94003120017759

BIC: TTBBBG22

Институт по Астрономия

НАО-Рожен

 

За повече информация можете да посетите следната страница:  http://www.astro.bas.bg/Obr_Z.html, а тук можете да намерите и самата заповед за полу-консервиране.

Ако някой реши, че има нужда от телефон или имейл за връзка – те са посочени в   заповедта за полу-консервиране.

 

Сайт на НАО-Рожен с много информация: http://www.nao-rozhen.org/index_bg.htm 

 

Надявам се заедно да успеем да запазим Национална астрономическа обсерватория – Рожен функционираща, така че и нашите деца да могат да й се наслаждават.

Допълнение от 25 окт. 2012 г.:  Създадена е страница във Фейсбук с име „Да спасим НАО-Рожен„. Ако желаете, можете да се включите.

маг. инж. КТТ Михаил Матеев
председател на Управителния съвет на „Марсианско общество – България“
www.marssociety.bg

Оставете коментар