За НАО-Рожен се намериха пари

 

Доволен съм. За НАО-Рожен се намериха пари. Обсерваторията ще извършва някакви услуги за земеделското и екоминистерството. Е, не е ясно по какви точно задачи ще извършва, но поне бюджетът ще е закърпен. Тази година. За следващата не се знае.

Страницата „Да запазим НАО-Рожен“ във Фейсбук има към днешна дата около 1140 човека.  Това беше първата група във Фейсбук по този повод. С удоволствие и известна гордост споделям, че тя е създадена от съмишленици на „Марсианско общество – България“.

НАО-Рожен е обект не просто с национално значение, а е с международна важност. По тази причина държавата трябва да направи правен преход към освобождаване на ограничението за извършване на стопанска дейност и обсерваторията да има възможност да извършва такава дейност, така че да бъде полезна на обществото в по-широк смисъл и самата тя да присъства малко или повече в съзнанието на всеки човек в България. По този начин ще се гарантират по-големи постъпления в бюджета на обсерваторията и нейното оцеляване няма да е предмет на ежегодно вълнение.

маг. инж. КТТ Михаил Матеев
председател на Управителния съвет на “Марсианско общество – България”
www.marssociety.bg

 

 

 

 

 

Оставете коментар